Co klec má a nemá mít ?!

10.08.2011 21:27

 

  • Hned na začátku vás varuji před drátěnými žebříčky a patry. Klec sice působí velmi lákavě, se všemi těmi žebříčky a tunely, ale dříve nebo později způsobí vašemu miláčkovi bolestivé otlaky na nožičkách, v důsledku nichž bude mít problémy s pohybem, v horším případě může dostat do ran infekci nebo časem na nohy ochrnout. (Tak se to bohužel stalo našemu Bubáčkovi.)
  • Klec samozřejmě musí mít dvířka, která potkan sám neotevře, pokud budete dělat patra sami, je dobré mít dvířka do každého patra, ale podmínkou to není.
  • Dno klece by mělo být dostatečně vysoké, alespoň 10 cm, jinak budete mít kolem klece pěkný binec, používáte-li podestýlku. Místo podestýlky lze časem nainstalovat misku jak záchodek. Snadno zjistíte, kam potkan chodí na bobkovanou. Pak už jen stačí na toto místo misku umístit a je vyhráno. 
  • Je-li to ve vašich silách (popřípadě poproste tatínky, dědečky, starší sourozence nebo přátele) vyrobte svým miláčkům patra ze starých dřevěných nebo dřevotřískových desek. Mezi patry nainstalujte bydílka, žebříčky, provazy z kokosových nebo konopných vláken Dopřejte potkanům zábavu v podobě drátěného kolotoče, nejrůznějších úkrytů z rour od toaletního nebo kuchyňského papíru a silnějších. Já jsem na jedno mezipatro dala i kus koberce. Holky ho koušou a škrábou a opilují si o něj drápy.Pokud kupujete domeček, doporučuji opět dřevěné typy.

—————

Zpět